Scrabblenieuws

5 augustus 2012

Belgen gaven Nederlanders een scrabblepandoering

Op zaterdag 4 augustus vond in Hulst-Tessenderlo de vijftiende scrabble-interland België-Nederland plaats. Zaal de Griffel vormde het zeer geschikte decor voor dit dagvullend scrabbletreffen. De sterkste dertig spelers van elk land zouden het tegen elkaar opnemen.
De plaatselijke scrabbleclub Littera Tessenderlo leverde met Frans Symons, Cris Clonen, Herman Theys en Ronny Rutten vier deelnemers, en was daarmee het best vertegenwoordigd. Hun clubgenoten zorgden samen met het Nederlandstalig Scrabbleverbond voor een vlekkeloze organisatie.


Bij de Belgen ontbrak het Mechelse scrabblecoryfee Jan De Ridder. Zijn afwezigheid veroorzaakte geen paniek in de Belgische rangen. In de voorbije veertien jaar moest Nederland steeds zwaar onderdoen voor hun zuiderburen. Het forfait van één man zou daar weinig aan veranderen, zo werd verwacht. En inderdaad, zowel in de voormiddag-, als in de namiddagpartij, troefden de Belgen hun Nederlandse opponenten zwaar af. Dat beide partijen met groot overwicht gewonnen werd door Floris van Ouwerkerk van It Utrecht, was een welgekomen troost voor zijn ploeggenoten. Individuele prestaties waren echter ondergeschikt. Alleen de landenscores telden, en daarin bleek eens te meer dat in de scrabblesport de Belgische top veel breder is dan de Nederlandse.

Op naar de zestiende editie!