Scrabblenieuws

4 september 2006

Transfer-nieuws

In de meeste clubs start op 1 september een nieuw seizoen. De lidmaatschapsbijdragen worden vernieuwd. Een aantal leden hebben besloten om vanaf 1 september over te stappen naar een nieuwe club. Vier meldingen in die zin bereikten inmiddels het bestuur. De meest bekende onder hen is ongetwijfeld Rita De Swaef. Zij verhuist van Olympus Deinze naar De Wase Sint-Niklaas. Rita's moeder Mariette De Wulf nam dezelfde beslissing. Rita De Swaef zal daardoor niet langer als werkend lid voor Olympus kunnen fungeren. Voorzitter Frank Jolie van De Wase was echter bereid om zijn mandaat af te staan aan Rita. Rita blijft aan de zijde van Marleen Vandooren actief als sportbestuurder van het NTSV. In de wandelgangen wordt echter gefluisterd dat een conflict met Marleen de reden zou zijn van de transfer die Rita onderneemt. De raad van bestuur besloot om de taken van beide sportbestuurders meer te specifi├źren, minder raakvlakken met mekaar te laten hebben. Rita zal zich over administratieve taken ontfermen, Marleen zal het operationele ter harte nemen. Betere afspraken maken, en er zich aan houden, zo luidt het besluit van het bestuur, moet een betere samenwerking tussen beiden in dienst van het NTSV mogelijk maken.Rita De Swaef , die niet helemaal onverwacht een onderkomen zocht in een nieuwe club.

Lieve Van Bulck van Ypsilon Heist verhuisde recent naar Limburg. Haar overstap naar Littera Tessenderlo, waar haar schoonzoon Stefaan Roels actief is, lag dan ook voor de hand. Quercus Ronse mag Linda De Craene, ex-lid van Syllabe Izegem, als nieuw lid ontvangen. De vier transfers gaan alle in op 1 september. De betrokkenen zullen op interclubs echter pas vanaf 1 januari 2007 punten kunnen verdienen voor hun nieuwe club. Tot dan worden ze door het NTSV als administratieve leden beschouwd. Transfers zijn mogelijk gedurende het ganse seizoen, en hoeven niet noodzakelijk gepaard te gaan met de start van een nieuw seizoen.

De club Minerva uit Terneuzen houdt op te bestaan. Dat werd door stichtster Jackie van Hal medegedeeld aan het bestuur. Het was blijkbaar zeer moeilijk om de scrabblemicrobe te verspreiden in Terneuzen. De immer aanwezige gezonde zeebries zit daar misschien voor iets tussen. Of Jackie terug een onderkomen zoekt in een andere club is nog niet geweten.