Scrabblenieuws

16 november 2008

Omer Van Hoecke verlengt zijn Oost-Vlaamse titel

De interclubs van het seizoen 2008 zijn alle gepasseerd. Op de kalender staan echter nog tal van kampioenschappen. Oost-Vlaanderen beet op 15 november de spits af. In totaal 38 kandidaten streden er voor de regionale titel.

Wil je voor lezing van het verslag de prachtige partij naspelen? Het is echt aanbevelenswaardig. Klik
hier indien je op de uitnodiging wil ingaan.

Niet alle grote namen uit de Oost-Vlaamse scrabblewereld waren aanwezig. Zo waren o.a. Riccardo Ounane en zijn clubgenoot Jos Leyssens niet ingeschreven. Als grootste kanshebbers op de titel werden vooral uittredend kampioen Omer Van Hoecke (Fair-Play Destelbergen) en Willy Van Laethem ('t Peirt Dendermonde) genoemd.

Met AXIELE (aan de as geplaatst) kreeg het kampioenschap een mooie openingszet. Nadien volgden zeven zeer belangrijke beurten. Twee scrabbles op rij, een vierklapper, een drieklapper, een derde scrabble, nog een drieklapper en in de achtste beurt nogmaals een scrabble dreven het beurtgemiddelde op tot 65 punten. Het waren WERKLOON, NAGOOIDE, REIENDE en AUTISME die dankzij de scrabblebonus van 50 punten het meest hadden opgebracht. Aan de pauze voerde Omer Van Hoecke de tussenstand aan. Zijn grootste concurrent Willy Van Laethem kon zijn ambities toen reeds opbergen. Een nulscore in de derde beurt en het missen van een scrabble in beurt acht hadden hem geen goed gedaan.

Omer begon de tweede wedstrijdhelft met ABSOUTE (plechtigheid na een uitvaartmis voor een overledene, waarin voor deze om kwijtschelding van straf wordt gebeden). Zijn vondst leverde slechts 34 punten op, maar was wel goed voor een solo. In de dertiende beurt kwam de vijfde scrabble uit de lucht gevallen: VANBOVEN was goed voor 73 punten. Met respectievelijk AMPEX (beeldrecorder) en CRYPT (grafkelder) lukten Henk Jongepier en Omer Van Hoecke nog een solo. Na 19 beurten zat de partij erop.

Wie toonde zich in deze partij het veelzijdigst, en mag zich een jaar lang Oost-Vlaams scrabblekampioen noemen? Omer Van Hoecke van Fair Play Destelbergen! In 2006 werd hem de regionale sjerp omgehangen. In 2007 verlengde hij die titel, en nu doet hij doet daar nog minstens een jaar bij. Wie doet dat na?

De regionale kampioen 2006-2007-2008

Henk Jongepier (De Wase Sint-Niklaas) en Rob Rondou (Homerus Gent) eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats. Opvallend was ook de zeer goede prestatie van Guido Laurent van 't Peirt Dendermonde. Guido eindigde op de negende plaats en was daarmee de beste B-speler. Priscilla Van der Heyden van Fair Play werd zesde, doch zij kwam niet in aanmerking voor de B-trofee omdat ze in 2008 aan slechts drie interclubs deelnam.

Hieronder vindt men de namen van de zeven deelnemers die ongeacht hun plaats in de seizoensranking 2008 zeker mogen zijn van een uitnodiging voor deelname aan het Interregionaal Kampioenschap dat op 14 februari 2009 zal plaatsvinden in Tessenderlo.
Wil je inzage in het wedstrijdblad met vermelding van de getrokken letters, gelegde woorden, de gemiste hogere zetten, de gemaakte solo's en de mogelijke scrabbles? Klik dan hier .