Scrabblenieuws

28 mei 2008

Danny Crabbé versterkt Verba

Danny Crabbé, de sterkste scrabbelaar uit Vlaams-Brabant, heeft via Verba Rotselaar een transfertaanvraag ingediend bij het NTSV. Sinds zijn toetreding tot de scrabblefederatie was hij lid van Vinding Leuven.
Insiders wisten al een tijdje dat Danny een overstap naar een andere club overwoog. De beslissing is ondertussen gevallen, en het is Verba dat hem inlijft. Ongeveer anderhalf jaar geleden maakten ook Anne Cardyn en Marc Dekoninck een overstap van Vinding naar Verba.

Danny Crabbé is een heel trouwe interclubbezoeker. Van begin januari 2006 tot eind januari 2008 miste hij maar één wedstrijd. Zijn knapste prestatie uit zijn prille scrabblecarrière zette hij neer in januari 2008. Hij werd toen zesde in Gent -op slechts vier punten van de tweede bovendien- waardoor hij 96.39 RP verwierf. Het zou de laatste wedstrijd worden die Danny speelde voor Vinding Leuven. Op de paasscrabble in Tielt, en op de interclubs in Mortsel en Utrecht was hij niet aanwezig.

Voorlopig kan de getransfereerde nog geen punten verdienen voor zijn nieuwe club. Op basis van de reglementen verkreeg hij het statuut van "voorlopig lid" van Verba. Pas bij aanvang van het seizoen 2009 wordt hij een effectief lid. Voor Vinding Leuven kan hij in 2008 geen punten meer sprokkelen.