Scrabblenieuws

24 februari 2008

Omer Van Hoecke wint jubileumscrabble in Alphen a/d Rijn

In het Nederlandse Alphen a/d Rijn organiseerde de plaatselijke scrabbleclub een duplicatetoernooi. Dit naar aanleiding van haar zilveren jubileum. Onder de 58 deelnemers bevonden zich ook enkele Vlamingen. De wedstrijd werd gewonnen door één van hen, nl. "Hoecke Omar Van", zo staat het in de uitslag.

De Alphabeten hadden met de organisatie van een duplicatewedstrijd niet de makkelijkste, maar wel een dappere keuze gemaakt. Het gebrek aan ervaring en routine kwam tot uiting nog voor aanvang van de partij. Het aanvangsuur kon niet gerespecteerd worden, en de juryleden die geen ervaring hadden in duplicatetoernooien raakten niet op elkaar ingespeeld. Na drie beurten heeft Christine Bossu van Coxhyde Koksijde haar plaats in de zaal verlaten en is ze de jury gaan versterken. Haar bereidwillige hulp werd zeer gewaardeerd, en haar expertise bracht wat meer vaart in het spel. Het overgrote gedeelte van de aanwezigen besefte dat de organisatie niet mocht vergeleken worden met een wedstrijd die kadert in het NTSV- rankingcircuit. Het was een "zilveren" gezelligheidstreffen. Alphens enthousiasme was een goed compensatie voor de organisatorische mankementjes.


In de stroeve aanloopfase van de wedstrijd had Omer de basis gelegd voor zijn latere zege. Hij was één van de weinigen die in de tweede beurt DOEKOENS (doekoen = (in Indië) een medicijnman) legde op een “x4”. Met deze scrabble nam hij een voorsprong van 30 punten op de meeste andere spelers. In het verdere verloop van de wedstrijd konden alleen Henk Jongepier en de jonge Floris van Ouwerkerk, een getalenteerd SBNL-lid, in Omers buurt blijven. Omer Van Hoecke werd tot winnaar uitgeroepen. Zijn aanhoudend sterke prestaties maken van hem de te kloppen man in elke partij waaraan hij deelneemt. Zijn volgende grote afspraak is de paasscrabble te Tielt.

Uitslag:
1. Omer Van Hoecke 858 op max. 888
2. Henk Jongepier 830
3. Floris van Ouwerkerk 823
4. Bert van der Loo 806
5. Aad de Vette 770
6. Jan de Kruijff 763


Nog enkele andere Belgische NTSV-leden:
9. Rita De Swaef
12. Greet Faes
14. Kathy Deprez
21. Nana Van den Bossche
29. Mieke Beks