Scrabblenieuws

16 maart 2008

Vijfde verjaardag van Riccardo's 100%

Vandaag is het exact vijf jaar geleden dat Riccardo Ounane tijdens een clubwedstrijd in Dendermonde 100% van de punten behaalde. Op dat moment bestond 't Peirt Dendermonde 11 jaar en half , en nooit eerder slaagde iemand erin om dat te presteren. Vijf jaar later is Riccardo's prestatie nog steeds een unicum in de Peirt-competitie.

Aan die bewuste partij van 16 maart 2003 namen veertien spelers deel. Onder hen ook kleppers als Frank Jolie, Willy Van Laethem, Corrie Hennekam, Marc Seghers en Marianne Van Den Nest. Niemand kon Riccardo in één van de twintig beurten een puntje afsnoepen. Wat de prestatie echt nog indrukwekkender maakt, is het feit dat ook de computer Riccardo niet op een foutje kon betrappen.

Tijdens de partij werd één solo en één soloscrabble genoteerd,... uiteraard ontsproten aan het brein van Riccardo. Hij won de wedstrijd afgetekend. Frank Jolie werd tweede op exact 111 punten van de winnaar. Willy Van Laethem werd derde op één puntje van Frank. Wil je weten welke woorden op het bord kwamen (allemaal woorden die nu nog steeds in de SWL staan), speel de wedstrijd dan na. Het wedstrijdblad dat je beurt na beurt de getrokken letters, het gelegde woord en de verbetering van het maximum aanlevert, vind je hier .

Wil je in het vooruitzicht van de Tieltse interclub je zelfvertrouwen op niveau houden, en dus niet in menig beurt Riccardo's meesterschap ondergaan, dan kan je simpelweg een blik werpen op het wedstrijdblad met vermelding van de getrokken letters, de gelegde woorden, en de mogelijke scrabbles. Klik hier .

Mijn expliciete dank gaat uit naar Marc Seghers die mij deze data ter beschikking stelde.