Scrabblenieuws

29 november 2008

1001 punten voor regionaal kampioen Danny Crabbé

Op 29 november vond in de Vlaams-Brabantse hoofdstad Leuven het regionale scrabblekampioenschap plaats. Zes clubs vaardigden in totaal 46 deelnemers af, een opkomst waar organisator Vinding zeer tevreden mag mee zijn. A3-speler Danny Crabbé was de grote favoriet, doch in het verleden had hij al meermaals ondervonden dat dat geen enkele garantie op een overwinning inhoudt. Litteraan Frans Symons nam de wedstrijdleiding voor zijn rekening.

De deelnemers maken zich op voor het regionale kampioenschap
(Klik op de foto voor een grotere weergave)

Drie scrabbles hadden ertoe bijgedragen dat na tien beurten een maximum van 607 punten was bereikt. Danny Crabbé (563 pt.) voerde de tussenstand aan. Marcel De Boeck (551 pt.) en André Gesquiere (541pt.) volgden op korte afstand. Na de pauze werden nog 507 punten toegevoegd aan de totaalscore. Danny Crabbé, Lisette Cleynhens en Romain Frickx zorgden er met twee soloscrabbles en twee solo's voor dat de computer over de ganse partij slechts zeven puntjes extra scoorde. Mede dankzij zijn soloscrabble had Danny Crabbé in het tweede wedstrijdgedeelte een grote voorsprong opgebouwd. Hij slaagde er zelfs in om de partij af te sluiten met de sprookjesachtige score van 1001 punten, en won daarmee zeer overtuigend de wedstrijd. Marcel De Boeck (905 pt.) en diens clubgenoot André Gesquiere (889 pt.) vervolledigden het podium. Alida Siau (884 pt.) strandde op slechts vijf punten van eremetaal. Mia De Boeck (856 pt.), Anne-Marie Willems (855 pt.) en Paul Ausloos (854 pt.) volgden wat verderop. De prestaties van bovenstaande top zeven geven hen recht op deelname aan het Interregionale kampioenschap dat op 14 februari 2009 in Tessenderlo zal plaatsvinden.

De top drie van Vlaams-Brabant
(Klik op de foto voor een grotere weergave)

Winnaar Danny Crabbé startte het seizoen 2008 bij Vinding Leuven, maar "verbaliseerde" (= werd lid van Verba Rotselaar) in de loop van dat seizoen. Vanaf 2009 zal hij zijn nieuwe club van dienst kunnen zijn op ranking-interclubs.

Wil je de puntenrijke partij naspelen, en zo eventueel ontdekken of je de winnaar zou kunnen geklopt hebben, en of je één of meerdere solo's of soloscrabbles zou kunnen verijdeld hebben? Klik dan hier.

Wil je inzage in het wedstrijdblad met vermelding van de getrokken letters, gelegde woorden, de gemiste hogere zetten, de gemaakte solo's, de twee soloscrabbles en de andere gemaakte scrabbles? Klik dan hier .