Scrabblenieuws

30 november 2008

Modderklodders-anekdote.

Voor en tijdens de individuele kampioenschappen in Ronse vielen grote vlokken sneeuw uit de lucht. Die dekselse winterse neerslag was er de oorzaak van dat de auto van Wytze Groen, al jaren de chauffeur van de Lettergreep-leden, niet kon weg geraken. Passagier en vice-kampioen Jan de Kruiff doet ons volgend verhaal:

Achter de wagen van Wytze waren enkele andere auto's geparkeerd. Wytze dacht te kunnen keren via de lichtjes besneeuwde grasmat. Dacht ie... Tijdens de draai kwam de wagen onwrikbaar vast te zitten in de door smeltwater verzadigde Ronsese bodem. Terwijl de meeste deelnemers al op weg naar huis waren, trotseerden wij het avondlijk duister en de winterse neerslag. We probeerden eerst zelf de wagen 'vlot te trekken'... Helaas...Gelukkig waren er nog enkele vrijwilligers die konden helpen met duwen. Edoch, het resulteerde slechts in een verplaatsing van modder... De motor draaide, de wielen nog veel meer, maar de wagen bleef kontjeschuddend staan waar hij stond. Diepgegroefde banden slingerden bruine slierten smodder kwistig in het rond... maar het gewenste resultaat bleef uit.


De auto van Wytze Groen:
voor Ronse gewoon zwart,
nadien overwegend bruin!

"Was de auto dan toch te zwaar? Speelden de zojuist ingeladen kersverse, tientallen kilo's wegende nieuwe SWL's ons parten? Sommige helden kwamen helemaal onder de modder te zitten. Anderen voelden hun schoenen vollopen... Halt actie! Even nadenken eerst. Na rijp beraad stapten we om 19u30 vol goede moed een naburige winkel binnen. We zagen ons verplicht ons beste Frans boven te halen. We kregen er een flink stuk stevig touw mee. Zou het ding ons kunnen verlossen, of ... moesten we rekening beginnen houden met worstcasescenario's (bijv. inschakeling van professionele hulpdiensten, of in de auto overnachten). Het reddingsplan slaagde gelukkig, en de Amersfoortse scrabbelaars konden eindelijk de thuisreis aanvatten. Ik had het geluk dat ik mijn stijve, van koude en modder oververzadigde kousen kon ruilen met de propere voorverwarmde sokken van Greet Faes".

Kilo's Ronsese modder werden zonder vervoerbewijs -dus illegaal- de grens overgereden. De nieuwe SWL's en ook de passagiers bereikten veilig hun eindbestemming.

Scrabble en avontuur liggen blijkbaar korter bij mekaar dan men pleegt te denken...