Scrabblenieuws

4 juli 2009

Frank Lippens houdt het scrabbelen voor bekeken

Frank Lippens van Coxhyde Koksijde was onlangs niet aanwezig op de interclub in Tessenderlo. Voor de vijfde maal op rij zag hij zich verplicht om thuis te blijven. In zijn goede dagen miste Frank geen enkele interclub. Een suikerziekte heeft een nefaste invloed gehad op de kwaliteit van zijn ogen, waardoor zijn gezichtsvermogen fel verslechterde. In 2008 begonnen de problemen zich duidelijk te manifesteren. Sinds de paasscrabble in Tielt 2009 bleef Frank weg van interclubs omdat hij zich fel benadeeld voelde door zijn gebrekkig zicht. Hij kon zich sportief niet meer verdedigen en kon niet meer functioneren zoals dat verwacht wordt van deelnemers, waardoor de voldoening die hij vond in het spel ver weg was.


Een speciale bril zou enig soelaas kunnen bieden, zo hoopte Frank hardop. Ondertussen is dat ding er. Het is zeker een hulpmiddel bij dagdagelijkse taken, maar tijdens een scrabblespel kan het onvoldoende de visuele handicap compenseren. Hij heeft dan ook na een ultieme test in Heist op 3 juli besloten om zijn scrabblebord aan de wilgen te hangen en zijn geliefkoosde hobby vaarwel te zeggen. Het was geen gemakkelijke keuze omdat ze indruist tegen zijn hoop en gevoelens, maar anderzijds mag een mens niet blind zijn voor de realiteit, en die noopte hem tot het nemen van die radicale beslissing.

Frank zal niet helemaal verdwijnen uit het scrabblewereldje. Clubs uit Oost- of West-Vlaanderen die op hem een beroep willen doen als hulp tijdens interclubs, kunnen dat altijd aan hem laten weten. Een taak als bordbedienaar ziet hij wel zitten. Hij zal dan in ieder geval nog kunnen optrekken en keuvelen met oude bekenden. Hij hoopt eind augustus in Ronse aanwezig te zijn. Ook in Oostduinkerke zal hij zich vertonen. Nog vele nachten scheiden ons van die twee interclubs. Misschien komt er bij één onzer nog een idee uit de lucht vallen dat -na verwezenlijking- Frank in de mogelijkheid stelt om zijn hobby terug op te pikken...