Scrabblenieuws

6 augustus 2009

Floris van Ouwerkerk stevent naar de top in Nederland

In de schoot van IT Utrecht werden in de maand augustus twee interessante partijen gespeeld. De NTSV'ers die zaterdag aantreden op de interland zouden deze partijen best naspelen. Ze kunnen dan in extremis kennismaken met woorden die tot het domein van de parate kennis van Floris van Ouwerkerk behoren. Deze IT'er stevent volgens vaandeldrager Jan de Kruiff af op de absolute top in Nederland.

In de eerste partij duwde Floris door in de eerste wedstrijdhelft. Hij lukte vijf solo's en één soloscrabble. Vanaf beurt elf leek hij wat gas terug te nemen. Jan de Kruiff pakte toen nog uit met drie solo's. Ook Anja Veltman en Rieke Bouman lieten er één optekenen. Floris van Ouwerkerk behaalde 865 punten, 50 eenheden meer dan Jan de Kruiff die tweede werd. Bij de nacontrole bleek dat de computer verspreid over vier beurten nog 71 punten extra vond. Wil je de partij naspelen, klik dan
hier .

Ook de tweede partij werd gewonnen door Floris. Hij behaalde 1043 punten. Jan de Kruiff bleef met 997 punten steken op de tweede plaats. De computer deed ditmaal slechts negen punten beter dan het gezelschap in de zaal. Alweer was Floris er dankzij een soloscrabble in geslaagd om afstand te nemen van de huidige nummer één in Nederland. Zijn niveau is reeds van die aard dat hij in de andere beurten gelijke tred kan houden met Jan de Kruiff, en dat is een serieuze referentie. Wil je ook genieten van deze tweede partij? Klik dan hier .