Scrabblenieuws

24 september 2009

Scrabbleweekend Blankenberge

Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 september vertoefden 15 scrabbelaars in het hotel Petit Rouge op de zeedijk in Blankenberge. Aangevuld met drie partners die zich om onbegrijpelijke redenen nog niet aan de scrabblesport hebben overgegeven, bestond de kliek uit 18 hoofden. Veertien deelnemers vertegenwoordigden Limburgse clubs, Jan Cornet zorgde voor een Antwerps accentje. De drie Nederlanders Jan Tiek, Bert van der Loo en Jan de Kruiff stonden samen met Litterane Tonny Dassen borg voor een stevig internationaal tintje. Deze mix was de ideale voedingsbodem voor een fijn weekend, zo zou later blijken.

De Genkse initiatiefneemsters Anne & Erna hadden vijf partijen op de agenda geplaatst. Tussendoor was er nog voldoende tijd om te genieten van het mooie weer en de mooie kusttaferelen. De avondlijke en nachtelijke gezelligheid van de plaatselijke kroegen werd uitvoerig getest en met grote meerderheid goedgekeurd.

Wie veronderstelde dat de locatie "Blankenberge" garant zou staan voor bergen blanco's had het verkeerd voor. De trekkingen waren van matig niveau, maar dat beïnvloedde geenszins de spankracht. Jan de Kruiff en Jan Cornet acteerden op hoog niveau en bleven in mekaars kielzog tot enkele beurten voor het einde van de vijfde partij. Na vier wedstrijden leidde Jan Cornet met een voorsprong van 25 punten op Jan de Kruiff. Tijdens de laatste partij startte Jan de Kruiff zeer sterk. Na zeven beurten bedroeg zijn achterstand nog 5 puntjes. Toen Jan Cornet de hete adem van zijn naamgenoot in de nek voelde, schakelde hij naar een hogere versnelling. Hij liep terug uit en stevende af op een verdiende eindoverwinning. Hij won drie van de vijf partijen. Jan de Kruiff en Stefaan Roels waren de besten in de andere wedstrijden. Winnares bij de dames werd Hilde Machiels.


Jan "Magnum" Cornet: beresterk, ook in 't scrabblewerk

Na de verdeling van de prijzen stak de voltallige bende nog een laatste keer gezamenlijk de benen onder tafel. Lekker eten, genieten van mekaars gezelschap, terugblikken op het voorbije geslaagde weekend, en samen besluiten dat we volgend jaar deze organisatie terug met stip op de kalender moeten plaatsen.

(Klik op de foto voor een groetre weergave)