Scrabblenieuws

15 oktober 2009

Scrabbleweekend in Gaasterland


Van 9 tot en met 11 oktober beleefden zestien scrabbelaars een pret-duplicate-scrabble-weekeindje in de groene parel "Gaasterland", gelegen tegen het Ijsselmeer in de provincie Friesland. De streek is in contrast met het overwegend vlakke weilandenkarakter aldaar eerder glooiend en bosrijk. Deze reliëfs heetten vroeger"gaasten", vandaar dus de naam van dit deel van Friesland. Rieke Bouman, lid van It Utrecht, was een belangrijke organiserende schakel.



Het weekeinde was heerlijk: eten, drinken, slapen, rust, biljarten, bowling, de natuur en de herfstige omgeving, heerlijk wandelen, tochtje naar een vissersdorp aan het IJsselmeer of naar een museum.... Er werd ook gescrabbeld. Vier partijen werden op de deelnemers losgelaten. Twan Swenker en Jan de Kruiff vormden de meespelende jury. Floris van Ouwerkerk was outstanding. Hij won drie van de vier wedstrijden en verzamelde zo 3839 punten. Het was Jan de Kruiff die de andere wedstrijd op zijn naam mocht schrijven. Met een totaal van 3608 punten bleef hij 231 punten achter Floris. Marijke Treur (3314 pt.) werd derde in de totaalstand. De computer bracht de spelersgroep over 4 partijen nauwelijks in verlegenheid.

Wil je één van de vier wedstrijden naspelen? Het wedstrijdblad dat je beurt na beurt de getrokken letters en de gelegde woorden aanlevert, vind je hier .