Scrabblenieuws

30 oktober 2006

West-Vlaams kampioenschap

Op 28 oktober stond het eerste Regionale Kampioenschap 2006 op het programma. West-Vlaanderen beet de spits af. Het was NTSV-voorzitter Bertrand De Bouvere die in een ruim deelnemersveld van 51 koppen de titel in de wacht sleepte. Tina Verdonckt van Blanco Tielt eindigde als tweede. Een nulscore in de derde beurt hield haar van de overwinning. Bram Wydooghe van Syllabe Izegem scoorde met ASBORGEN een soloscrabble, en werd derde. Herman Vanackere van Die Score Brugge lukte een enig mooie solo in de allerlaatste beurt, waardoor hij op de eindmeet nog naar een vierde plaats jumpte. In totaal werden zes scrabbles op het bord gelegd. Er waren dus mogelijkheden genoeg voor de ervaren scrabbelaar om stevig uit de hoek te komen. De getrokken letters, de gelegde woorden, de gevonden scrabbles, solo en soloscrabble, de niet-gevonden hogere zetten vind je hier. De zeven die zich kwalificeerden voor het Interregionaal Kampioenschap:

1. Bertrand De Bouvere / Ypsilon Heist / 941
2. Verdonckt Tina / Blanco Tielt / 924
3. Bram Wydooghe / Syllabe Izegem / 915
4. Herman Vanackere / Die Score Brugge / 896
5. Deprez Monique / Blanco Tielt / 895
6. Debacker Jef / Blanco Tielt / 873
7. Boussery Pasquinel / Blanco Tielt / 853


West-Vlaams kampioen

De sterkste drie spelers per club bepaalden de clubuitslag. Blanco Tielt was met vier spelers in de top zeven de beste club, gevolgd door Syllabe Izegem en Zeekant Oostende.

Op 18 november 2006 staat het Nederlands Kampioenschap op de agenda. Rekening houdend met het feit dat Minerva Terneuzen ophield te bestaan, telt Nederland vier NTSV-clubs en wordt de ganse natie als één regio aanzien. De provincies Vlaams-Brabant (incl. Brussel), Limburg, Oost-Vlaanderen en Antwerpen houden hun Regionaal Kampioenschap pas in de maand december.