Scrabblenieuws

6 december 2008

Littera grote slokop op de Limburgse titelstrijd

Sinterklaas kon op zijn feestdag niet verhinderen dat 44 deelnemers in de schaduw van de Lommelse kerktoren streden voor diverse regionale titels. Littera Tessenderlo was met 18 deelnemers zeer goed vertegenwoordigd. Met Ronny Heylen, Frans Symons en Cris Clonen leverde Littera de -op papier- sterkste kandidaten. Of zij het zouden waarmaken, moest nog blijken tijdens het spel.

Spelleidster van dienst was Anne Daniels van Et*cetera Genk. Ze werd bijgestaan door Rita Schouteden van Alfabet Putte. Voor de pauze serveerden zij een aangename en eerder makkelijke partij. Spelers die op de juiste plaatsen speelden, en geen nulscores opliepen, konden meedraaien met het toppeloton. Subtopper Willy Lintermans moest vrij vroeg in de wedstrijd de rol lossen, toen hij de makkelijkste scrabble van de wedstrijd over het hoofd zag. Mieke Moonen, voormalig voorzitster van Et*cetera Genk maar ondertussen al enkele jaren voor Munster Bilzen uitkomend, leek in een goede dag. Zij moest pas in de zevende beurt de eerste punten prijsgeven. Na tien beurten leidde zij de tussenstand met een score van 471 punten. Favoriet Ronny Heylen had dankzij een solo in de tiende beurt zijn achterstand op Mieke kunnen herleiden tot drie puntjes. Cris Clonen en Gerda Van Mierlo volgden vier punten verder op een derde plaats.

(Klik op de foto voor een grotere weergave)

Na de pauze zorgde het lot ervoor dat de moeilijkheidsgraad wat werd opgedreven. De vierenveertig deelnemers zouden in de tien beurten die nog volgden exact vierenveertig briefjes met geldige scrabbles bij de wedstrijdleidster doen toekomen. Het waren zoals zo vaak precies de scrabblescores die hun stempel drukten op de einduitslag. Ronny Heylen gaf na de pauze slechts vijf punten prijs. Met een score van 97.17% mag hij zich de verdiende winnaar noemen. Gerda Van Mierlo (92.46%) die lange tijd het kortst in zijn buurt bleef, miste de laatste scrabble van de wedstrijd en moest zo de tweede plaats aan Frans Symons (95.29%) laten. Gerda kreeg naast de trofee voor de derde plaats ook de trofee voor de beste vrouw. Frans combineerde de tweede plaats met de titel van beste 55-plusser. Cris Clonen (90.99%), Ronny Rutten (87.43%), Erna Darcis (84.82%) en Nestor Boden (84.08%) vervolledigen het zevental dat Limburg mag vertegenwoordigen op het interregionale kampioenschap. Nestor Boden speelde één van de beste wedstrijden uit zijn carrière en mocht de B-trofee in ontvangst nemen. Hij hield zijn eveneens sterk spelende clubgenote Rita Van de Ven slechts 8 punten achter zich. Jean Schouteden van Et*cetera Genk behaalde de C-titel. Met vijf leden in de top zeven kon Littera de clubtitel niet mislopen.

De vijf kampioenen (vlnr. Nestor Boden, Jean Schouteden,
Ronny Heylen, Frans Symons en Gerda Van Mierlo)

Het vijftal dat voor Littera de regionale clubtitel binnenhaalde

Wil je de partij naspelen, en zo ontdekken of je in de top zeven zou geëindigd zijn. Klik dan
hier.


Wil je inzage in het wedstrijdblad met vermelding van de getrokken letters, gelegde woorden, de gemiste hogere zetten, de gemaakte solo, en de gemaakte scrabbles? Klik dan hier .