Scrabblenieuws

13 november 2009

Deelnemers A- en B-kampioenschap

Op zaterdag 21 november vinden de individuele scrabblekampioenschappen plaats. Kampioen worden in één enkele wedstrijd, dat heeft zo zijn charmes. Verrassingen zijn nooit uitgesloten.

De Genkse club verzorgt de organisatie. Et*ceteranen kunnen niet deelnemen, maar zullen hun best doen om het de deelnemers naar hun zin te maken. In totaal schreven 87 NTSV-leden zich in. Het A- en B-kampioenschap speelt zich af in één en dezelfde wedstrijd. Alhoewel in de ranking ongeveer evenveel A-spelers als B-spelers zijn opgenomen, zullen deze laatsten in kleinere aantallen aanwezig zijn. B-spelers voelen zich blijkbaar minder aangetrokken tot een kampioenschap. In totaal treden 51 A-spelers en 36 B-spelers aan. Maar liefst 12 spelers uit de ranking top 15 zullen aanwezig zijn. Recente berekeningen leren ons dat Jan De Ridder 50% kans heeft op de overwinning. Tientallen andere potentiële winnaars zullen hun best doen om hun naam op de erelijst te zien verschijnen. De uitslag van het B-kampioenschap is onvoorspelbaar. Er zijn geen echte favorieten. Op basis van de huidige rankingstand kan men stellen dat Germaine Valkenborgs van Littera, Maddy Janssen van Zandloper en Christine Bossu van Coxhyde het meest mogen dromen van een overwinning. Wie iets afkent van kansberekening zal tot de conclusie komen dat meer dan waarschijnlijk één van de 33 andere deelnemers aan het langste eind zal trekken.

Ben je benieuwd naar de namen van de deelnemers? Klik dan hier(=link) en vind de deelnemerslijst voor het A-kampioenschap én de deelnemerslijst voor het B-kampioenschap, gesorteerd op de huidige rankingpositie.