Scrabblenieuws

13 december 2008

Clubbeker 2008
Fair Play Destelbergen onklopbaar

Op 13 december fungeerde Blanco Tielt als gastheer voor de clubbekerwedstrijd. Alleen de twaalf sterkste clubs mochten zes leden afvaardigen. Littera Tessenderlo behaalde in 2008 de clubtitel in eerste afdeling, maar of de Limburgse kampioenenformatie ook de clubbekerwedstrijd zou kunnen domineren was verre van zeker. De afwezigheid van haar kopman Ronny Heylen scheelde immers meer dan en slok op een borrel.

Wil je vooraleer verder te lezen de partij naspelen? Klik dan hier.


De partij werd gekruid met zes scrabbles. Deze waren in belangrijke mate de verklaring voor een maximumscore die de 1000 puntengrens overtrof. Met uitzondering van de openingsscrabble waren alle andere niet zo evident. Slechts drie spelers slaagden erin om meer dan 90% te behalen. Jan De Ridder van Heureka Mechelen leverde alweer een schitterende prestatie. Hij verloor voor de pauze slechts zestien punten, en in de tweede wedstrijdhelft liet hij geen enkele max aan zijn aandacht ontsnappen. De individuele overwinning was dan ook voor hem. Jan Cornet van Vandalen Schoten scoorde 65 punten minder, wat toch goed genoeg was voor de tweede plaats. Een verrassend sterke Kris De Beule van Fair Play Destelbergen werd derde.

Niet zozeer de individuele, maar wel de clubprestaties stonden centraal. Na tien beurten telde Fair Play Destelbergen drie leden in de top tien. Kris De Beule (4e), Michel Verfaillie (7e) en Omer Van Hoecke (8e) hadden hun club in koppositie gebracht. Blanco Tielt en 't Peirt Dendermonde telden respectievelijk negen en dertien plaatspunten meer. Na afloop van de wedstrijd was het overwicht van Fair Play nog duidelijker. Hun leidende trio had zich in de top zes genesteld, waardoor ze een zeer lage clubscore van 14 plaatspunten bewerkstelligden. Heureka Mechelen (32 pt.), 't Peirt Dendermonde (36 pt.) en Blanco Tielt (37 pt.) speelden ook niet onaardig, doch aan het meesterschap van Fair Play konden ze niet tippen.

Wil je inzage in het wedstrijdblad met vermelding van de getrokken letters, gelegde woorden, de gemiste hogere zet, de gemaakte solo, en de gemaakte scrabbles? Klik dan hier .


Omer Van Hoecke, Michel Verfaillie en Kris De Beule:
samen te sterk voor de andere clubs