Scrabblenieuws

27 december 2008

Geslaagd kerstfeest te Destelbergen

Op 26 december verzamelden 44 scrabbelaars van 13 verschillende clubs in Destelbergen voor het jaarlijkse kerstfeestje. Iets meer dan de helft van hen was ingeschreven voor het totaalprogramma: scrabbelen, eten en quizzen.


Het werd een aangename wedstrijd. Henk Jongepier speelde zich als eerste in de kijker door in de vierde beurt uit te pakken met de solo VENTWEG. Zoals gewoonlijk waren het de scrabbles die voor de grootste verschillen zorgden: GEPLANT was een makkie, SEROENEN (seroen = verpakking van boombast voor droge waren) daarentegen werd alleen door Willy Van Laethem gevonden. MELKBAR was een solo van Annie Clissen. In diezelfde beurt was KRAAMBED een veel gehoord alternatief. De tweede wedstrijdhelft werd geopend met het moeilijke ZOEAAFJES (zoeaaf = pauselijke soldaat). De bijhorende score van 88 punten zorgde voor een belangrijke plooi in de tussenstand. BOTERDEN was haalbaar voor de meesten.

Kathy Deprez in zeer kerstexpliciete outfit

Het was Rita De Swaef (976 pt. op max van 1088) van Fair Play Destelbergen die de wedstrijd won. Zij kreeg een rijkelijk gevulde fruitmand als beloning. Willy Van Laethem (966 pt.) van 't Peirt Dendermonde werd tweede. Hilde Machiels (957 pt.) van Littera Tessenderlo hield Jan Cornet (955 pt.) van een derde plaats. Tina Verdonckt (933 pt.), Herman Theys (932 pt.) en Ronny Rutten (927 pt.) behaalden ook meer dan 85% van de punten. Yvonne Otten (914 pt.), Luc Steels (906 pt.) en Luc Moelants (902 pt.) vervolledigden de top tien.


Na de partij en de bijhorende nababbel plaatsten de aanwezigen zich aan de feesttafel. Op de achtergrond zorgde aangepaste muziek voor de juiste sfeer. Broodjes, sandwiches en koffiekoeken bij de vleet, koffie à volonté.

Omer zette er zijn tanden in.

Na de afwas werden de deelnemers via lottrekking opgedeeld in zes groepen. Niemand minder dan Kristof Meere en Els Gudders onderwierpen de groepen aan drie uitgebreide quizrondes. Film, muziek, sport, foto's, droedels, fauna, actualiteit algemene kennis,... zowat alles kwam aan bod. Het was de ploeg bestaande uit Herman Theys, Michel Verfaillie, Annemie Vander Straeten en (alweer) Rita De Swaef die zeer overtuigend de overwinning binnenhaalde. Zij mochten dan ook als eerste aanschuiven aan de prijzentafel.

Het winnende team.

Na een woordje van dank aan het adres van Kristof, Els, Nadine, Omer, en alle andere helpers werden met vereende krachten de tafels en stoelen aan de kant geschoven. Voldaan in alle betekenissen vatte ieder nadien de weg naar huis aan.