Scrabblenieuws

21 december 2008

Jan De Ridder: de primus in Putte op het Antwerps kampioenschap

Het Antwerps kampioenschap is gespeeld. De opkomst van 26 deelnemers was eerder mager te noemen, doch dat deed geen afbreuk aan het spelniveau. Met Jan De Ridder en Jan Cornet stonden twee namen van formaat op de deelnemerslijst. Alle andere spelers met winstambities zouden beide heerschappen moeten verslaan, en dat is geen sinecure.

Eén week na winst op de clubbekerwedstrijd in Tielt schreef Jan De Ridder een zoveelste overwinning op zijn naam. Tweemaal pakte hij uit met een solo. Een nulscore leverde heel wat puntenverlies op, doch dat deed hem niet wankelen. Hij alleen eindigde boven de voor velen sprookjesachtige 1000-puntengrens. Annemie De Waele (952 pt.) posteerde zich in de uitslag tussen de twee favoriete Jannen. Met haar tweede plaats was ze terecht zeer tevreden. Jan Cornet (931 pt.) speelde beresterk, maar een nul in de tweede beurt verwees hem naar de derde plaats. Luc Moelants (929 pt.) zorgde voor een solo tijdens de wedstrijd, doch hij kwam twee puntjes te kort om mee te poseren voor de foto. Zijn clubgenoot Paul Serneels vergaarde 918 punten, goed voor een vijfde plaats. Odrada Van De Vliet (873 pt.) en Hedwig Clymans (862 pt.) werden respectievelijk zesde en zevende, en ook zij mogen zich dus reeds verheugen op deelname aan het IRK.

Het glunderende podium

Wil je de partij naspelen, en zo ontdekken of jij in de buurt van de 1000 punten zou geëindigd zijn? Klik dan
hier.

Wil je inzage in het wedstrijdblad met vermelding van de getrokken letters, gelegde woorden, de gemiste hogere zetten, en de gemaakte solo's & scrabbles? Klik dan
hier .