Scrabblenieuws

11 februari 2009

Interregionaal kampioenschap

Littera Tessenderlo ontvangt op zaterdag 14 februari de ploegen van West- en Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Limburg, Antwerpen en Nederland. De regioploegen mogen maximaal uit vijftien deelnemers bestaan. De einduitslag zal gebaseerd zijn op de prestaties van de beste zeven spelers per regio. De voorinschrijvingen leren ons dat niet alle regio's voltallig naar Hulst-Tessenderlo afzakken. West-Vlaanderen en Antwerpen doen het met zijn veertienen.

Wil je weten wie van de partij zal zijn? Klik dan hier(=link). Je vindt er de namen van de deelnemers, gesorteerd volgens hun huidige rankingscore.

Limburg is sterk vertegenwoordigd. Alex Reymen is de enige geselecteerde die moet passen. Daarnaast is er uiteraard nog Stefaan Roels. Deze crack beperkte de laatste maanden zijn scrabbleactiviteiten tot wedstrijden in de eigen club, waardoor hij niet voldeed aan de selectiecriteria. Toekomende zaterdag zit hij achter de wedstrijdleiderstafel.

De sterkste scrabbleregio is ongetwijfeld Oost-Vlaanderen. Aangezien echter Rita De Swaef, Rob Rondou, Michel Verfaillie en Luc Steels niet deelnemen, verliest de Oost-Vlaamse selectie wat van haar power. Dat kan de spankracht ten goede komen.

Ook de drie sterkste West-Vlamingen blijven weg. Jan Mahieu, Bram Wydooghe en Herman Vanackere onthoofden figuurlijk hun ploeg. Veertien andere gouwgenoten doorkruisen volle goede moed Vlaanderen, vast beraden om op het IRK het beste van zichzelf te geven.

De regio Antwerpen pakt uit met een sterke delegatie. Vooral Bert van der Loo zou de overwinningskansen van die regio nog enigszins hebben kunnen aandikken. Zelfs zonder Bert mag de Antwerpse ploeg niet onderschat worden. Oost-Vlaanderen en Limburg zullen er een serieuze kluif aan hebben.

Vlaams-Brabant en Nederland moeten zaterdag hun kopmannen missen. Noorderburen Jan de Kruiff en Marijke Treur zijn belet. Idem voor Vlaams-Brabants kampioen Danny Crabb├ę.

Indien we de deelnemers sorteren volgens hun huidige stand in de ranking, dan merken we dat Oost-Vlaanderen maar liefst 6 deelnemers telt in de top 11. Limburg heeft minder toppers, maar een bredere basis, nl. 9 deelnemers in de top 21. Dta kan belangrijk zijn. Antwerpen is goed voor 7 spelers in de top 24. Als je weet dat West-Vlaanderen, Nederland en Vlaams-Brabant hun sterkste speler geklasseerd zien op respectievelijk de 22e, 23e en 41e plaats, dan mag men naar recht en rede aannemen dat alleen Limburg, Oost-Vlaanderen en Antwerpen in aanmerking komen voor de overwinning. Puur theoretisch mag men op basis van de huidige rankingstand volgende top drie verwachten: Limburg wint met 121 punten, Oost-Vlaanderen eindigt tweede met 125 punten. Antwerpen volgt op korte afstand met 142 punten. De realiteit ziet er vaak heel anders uit. Het belooft in ieder geval een zeer spannende bedoening te worden.....