Scrabblenieuws

13 april 2009

Overlijden van Kees van Muilekom

Een berichtje van Jeroen Kramer, namens scrabbleclub De Klinkers Rotterdam en de Scrabblebond Nederland:

"Het is mijn droeve plicht jullie het overlijden te melden van Kees van Muilekom. Sinds enige tijd verkeerde Kees in niet al te florissante gezondheid; zijn hart werkte niet meer naar behoren.
En, zoals hij zelf altijd zei, zou het ook wel eens in een keer plotseling afgelopen kunnen zijn.
Juist daarom genoot hij des te meer van elke seconde van het leven. Vorige week had hij nog een nieuwe scootmobiel gekocht en vlak voor Pasen had hij zich nog een geheel nieuw kostuum aangeschaft. Bij Ria Stoop had hij zich vervolgens nog omgekleed om zijn zoon Marcel daarmee te verrassen. Vervolgens heeft hij samen met zijn familie nog een mooie Pasen gehad en flink genoten van het mooie weer. 's Avonds kw
am Marcel bij hem thuis op bezoek. Hij bleek toen te zijn overleden aan -waarschijnlijk- een hartaanval. Wat dat betreft is zijn wens om er in één keer vanaf te zijn ook uitgekomen.

Kees in 2007, 22e plaats op de IC te Tessenderlo
(Klik op de foto voor een grotere weergave)

Kees was een van de meest markante personen in de scrabblewereld en erg geliefd bij iedereen.
Hij bezocht tot voor kort vrijwel alle wedstrijden van het NTSV en de SBNL. Bij de SBNL was hij ook een van de weinigen die altijd alle soorten wedstrijden bezocht, punten, wedstrijd en duplicate;
het maakte hem niet uit, als er maar gescrabbeld kon worden.

Op onze club De Klinkers (tot vorig jaar was hij ook nog lid van scrabbleclub IT) zullen wij hem altijd blijven herinneren als iemand die erg gezellig was en het ook nooit kon laten om – als de beurt was afgelopen – toch nog even hardop te zeggen dat hij een hoge score had behaald, terwijl wij toch zo graag de verrassing erin wilden houden. Maar soms was de verrassing voor hem nog groter,als bleek dat zijn mooie woord een niet bestaand woord bleek te zijn. Maar hij bleef er altijd om lachen.

En ook wij zullen altijd met een glimlach aan hem denken. We zullen hem missen en wensen zijn zoon Marcel en de rest van zijn familie alle sterkte toe.

Kees is 79 jaar geworden. Aanstaande vrijdag is de begrafenis. Details daarover zullen later bekend zijn en kunnen bij mij worden opgevraagd."