Scrabblenieuws

14 november 2010

Om te winnen moet je Crabbé....

Zaterdag 14 november: het kampioenschap van Vlaams-Brabant & Brussel stond op het programma. Om die wedstrijd te winnen moet je Crabbé kloppen, of toch minstens even goed doen, dat stond bij voorbaat vast. Danny Crabbé won het regionale kampioenschap reeds tweemaal, en hij was bovendien de hoogstgeklasseerde speler van het 35-koppige deelnemersveld.

En winnen deed Danny! Maar het liep niet van een leien dakje. Hij ondervond veel tegenstand van het duo Alida Siau en Romain Frickx. Alida slaagde er zes beurten lang in om geen enkel puntje te verliezen. Romain miste in de vijfde beurt de scrabble BANGERS. Wat deze misser bijzonder spijtig maakte, is het feit dat Romain in die beurt de vierklapper BANGERS (jawel!) vormde, een niet-scrabble die 27 belangrijke punten minder opbracht. In de negende beurt ging Romain heel wat driester tewerk. Hij kreeg een scrabblebonus voor INDOKTE, en dat bracht hem aan de kop van de rangschikking.

Ook na de pauze bleven de drie sterksten in mekaars buurt. Na de vijftiende beurt leidde Alida Siau (662 pt.), voor Romain Frickx (661 pt.) en Danny Crabbé (660 pt.). Vanaf dan echter verzamelde Danny in geen elke beurt minder punten dan zijn rechtstreekse concurrenten, en dat leidde voor hem tot een derde overwinning in de regionale titelstrijd. Proficiat Danny! Alida Siau snoepte in de laatste beurt nog de tweede plaats af van Romain Frickx. Danny en Romain slaagden erin om samen met hun clubgenote Greet Lenaerts de clubbeker te winnen. Verba Rotselaar mag de wisseltrofee een jaar lang een plaatsje geven in het clublokaal.

Volledigheidshalve dient nog vermeld te worden dat er drie solo's werden opgetekend. De auteurs: Lieve Van Steelandt (INDOKTEN), Jeannine Leuckx (NAGLURE) en Alida Siau (BOED).

v.l.n.r. Alida Siau, Danny Crabbé en Romain Frickx

Hieronder zie je welke woorden na 20 beurten het bord sierden, en welke lettertrekkingen daarvan aan de basis lagen.