Scrabblenieuws

22 april 2010

De tiende editie van het dameskampioenschap

Op zaterdag 1 mei 2010 organiseert Fair Play Destelbergen voor de tiende keer het dameskampioenschap. De deelnemerslijst telt 78 namen. Het zijn hoofdzakelijk Belgische ingezetenen, komende uit 23 verschillende clubs. Met A-stijger Veldhoven en It Utrecht zullen ook twee Nederlandse clubs vertegenwoordigd zijn.

Dat het dameskampioenschap het zonder echte topfavorieten moet stellen, mag blijken uit het feit dat in de voorbije negen edities telkens andere speelsters de overwinning binnenhaalden. Christine Bossu en Erna Dils slaagden er zelfs in om als B-speelsters vrouwenkampioene te worden. Rita De Swaef slaagde erin om vijfmaal in de top drie te eindigen, waarmee ze duidelijk beter deed dan alle anderen. Gerda Van Mierlo eindigde driemaal op een tweede plaats. Doet ze dat over in 2010, of slaagt ze erin om met de titel terug naar Limburg te rijden? Ze zal dan in ieder geval moeten afrekenen met Odrada Van de Vliet, de leidster in de vrouwenranking. Rita De Swaef zal geen weerwerk bieden, want ze neemt niet deel. Zullen ook niet aanwezig zijn: o.a. Jos van Rooijen, Monique Antheunis, Carla Adelaar, Karin Van Linden en Els Bus.

Hieronder vindt men een overzicht van de 27 podiumplaatsen die verdeeld werden tijdens de voorbije negen edities.


Ben je benieuwd naar de namen van de deelneemsters? Klik dan hier en vind de deelnemerslijst, gesorteerd op de huidige rankingpositie. De organiserende club Fair Play Destelbergen is het best vertegenwoordigd. Hun buren van Homerus Gent zenden zeven dochters uit, ééntje meer dan Negenhof Sint-Pieters-Leeuw en De Wase Sint-Niklaas. Wat de clubbeker betreft: de vierkoppige ploeg van Et*cetera Genk mag theoretisch gezien de grootste ambities koesteren.