Scrabblenieuws

17 februari 2010

Supersenior Omer

Op woensdag 17 februari werd het Seniorenkampioenschap georganiseerd. Drieëntachtig (83) zestigplussers verplaatsten zich hiervoor naar Tielt. Omer Van Hoecke van Fair Play Destelbergen was de grote favoriet. Hij won in het verleden acht van de tien titelwedstrijden bij de senioren, een bijna onevenaarbare reeks.

Wil je voor lezing van het verslag de partij naspelen? Klik dan
hier .

Wil je inzage in het wedstrijdblad met vermelding van de getrokken letters, gelegde woorden, de gemiste hogere zet, de gemaakte solo en soloscrabble? Klik dan hier .

In de eerste beurt waren een zevental scrabbles mogelijk. Het best gekende woord, nl. MENGSEL, kreeg de voorkeur van de jury. Het daaropvolgende SNOOKERS was al veel moeilijker. In de derde beurt deed de wedstrijdleider sommige deelnemers overtuigend een GASMENGSEL fabriceren, waarna ene Daniël Missiaen als enige SPIJEND (= spuwend) reageerde en als beloning een solo-applaus in ontvangst mocht nemen. In de vijfde beurt deed Urbain Derycke nog beter. Met INRUILER lukte hij een soloscrabble, helaas voor slechts 66 punten. Nog voor de pauze kwam de vierde scrabble op het bord: PRIVATEN (= toiletten, WC's) zijn zeer nuttig, dat is algemeen geweten, en dat geldt des te meer indien er 96 punten mee kunnen verdiend worden. Na tien beurten hadden de deelnemers een max bewerkstelligd van 603 punten.

Na de spelhervatting bleven de scores zes beurten lang boven de 41 punten. Tweemaal werden alle blokjes weggespeeld. Eerst met GEBOEIDE, nadien met GRONTEN (78 pt.) of het beter gekende RONTGEN (76 pt.). In de laatste drie beurten werden telkens twee blanco blokjes getrokken, doch dat leidde niet toch verrassingen. Na de negentiende beurt was de wedstrijd afgelopen, en kon men zich beginnen afvragen of nog een ander WEZEN dan favoriet Omer Van Hoecke als winnaar zou worden afgeroepen. Neen dus. Voor de negende keer op elf wedstrijden liet de ondertussen 65-jarige Omer zich kronen tot seniorenkampioen. Een supersterke prestatie. De 73-jarige Willy Lintermans van Littera Tessenderlo eindigde op een mooie tweede plaats, en deed daarmee een plaatsje beter dan in 2009. De ongerangschikte Alida Siau (72 jaar) van Everna Evere speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd en was terecht zeer tevreden met haar derde plaats.

De uitslag (+75%)
1. Omer Van Hoecke - 953 pt.
2. Willy Lintermans - 900
3. Siau Alida - 870
4. Rina Van Mierlo - 869
5. Magda Lezy - 858
6. Annie Lezy - 848
7. Monique Deprez - 844
8. Marcel Verstraete - 836
9. Daniël Missiaen - 818
10. Nana Van Den Bossche - 804