Interregionaal Kampioenschap:
Oost-Vlaamse ploeg torenhoog favoriet
Voor Vlaams-Brabant was het kennelijk onmogelijk om een volledige ploeg op de been te brengen. De top zes uit het regionaal kampioenschap blijft thuis. Hun top vier uit de seizoensranking 2009 eveneens. Danny Crabbé, Romain Frickx, Willems Anne-Marie, Paul Ausloos, allen hadden ze hun eigen redenen om verstek te geven. Ook de provincie Antwerpen komt met een onvolledige ploeg. De voornaamste afwezigen heten Josée Lambrechts, Marc Baelde en Annie Clissen. De Limburgers schreven in met zijn vijftienen maar moeten wel zeer sterke spelers missen. Ronny Heylen, Stefaan Roels, Danny Beyens, Anne Daniels, Alex Reymen en Els Bus pasten voor deelname. De Nederlandse ploeg was nooit eerder zo sterk. Marijke Treur en Herman Van Westerloo konden er niet bij zijn, want anders zouden ze nog krachtiger voor de dag komen. In de West-Vlaamse ploeg ontbreken Daniël Missiaen en Jan Mahieu. Voor het overige zijn al hun sterke mannen (én vrouwen) present. Oost-Vlaanderen treedt met de sterkste formatie aan. Enkel Rita De Swaef liet zich vervangen door een lager geklasseerd iemand.
Wetende dat de prestaties van de sterkste zeven vertegenwoordigers de regioscore zullen bepalen, kan op basis van de seizoensranking 2009 een benadering van de sterkte van de verschillende teams berekend worden. Die ziet er als volgt uit:
1. Oost-Vlaanderen - 76
2. West-Vlaanderen - 142
3. Nederland - 160
4. Antwerpen - 189
5. Limburg - 202
6. Vlaams-Brabant - 505
Echt spannend lijkt het niet te zullen worden. Dat 's lands sterkste provincie in eigen regio mag aantreden (ook in 2011 zal dat zo zijn) verhoogt zeker de spankracht niet. In 2009 hebben de Limburgers met een overwinning in hun eigen gouw aangegeven dat de af te leggen afstand een belangrijk gegeven is in wedstrijden zoals het IRK, waar geen rankingpunten kunnen verdiend worden. Moet misschien niet, net als bij een interland, het gastheerschap per beurtrol geregeld worden?