Scrabblenieuws

20 juni 2010

Els Gudders beviel van een Tweeling

Els Gudders is bevallen van een flinke dochter Jits. Die heuglijke gebeurtenis vond plaats op 17 juni, waardoor Jits sterrenbeeldsgewijs gezien, een Tweeling is. De spruit weegt 3,910 kg en heeft pikzwart haar. Moeder en dochter stellen het opperbest. Els en vader Kristof Meere zijn zeer trots. Grootmoeder Nadine De Smet en grootvader Omer Van Hoecke delen in de vreugde.

Jits lijkt voorbestemd om een belangrijke naam in het wielrennen te worden, want ze is jarig tezamen met wielergrootheden als Eddy Merckx, Sven Nys en Adrie van der Poel. Ook haar opa Omer was in zijn jonge jaren coureur, en koestert misschien verwachtingen op dat vlak. Of zien Jits' ouders en grootouders haar later toch liever scrabbelen?

Omer liet weten: "Als scrabbelaar in hart en nieren heb ik natuurlijk al een mooie anagram gevonden in haar naam: JITS(KE) = JETSKI. Er zijn er overigens nog zes andere!".

Hoe zullen Nadine en Omer genoemd worden door Jits. In de SWL staan een heleboel synoniemen voor "grootvader", o.a. BEB, BESTEVAAR, BOMPA, GRAMPEER, GROOTPAPA, OPA, OTEPA, OUDVADER, OUPA, en PEETJE. Voor "grootmoeder" bestaan nog meer keuzemogelijkheden, nl. BEPPE, BESTEMOER, BOMMA, GRAMMEER, GROMOE, GROOTJE, GROOTMAMA, GROOTMOE, OMA, OMOE, OOTJE, OPOE, OTEMA, OUMA en PEET. Wat zal het worden?