Scrabblenieuws

4 december 2011

Kers op de taart voor Jan De Ridder

Op 3 december stond ook het Antwerps kampioenschap op het programma. Jan De Ridder werd aanzien als favoriet. Hij wist als geen ander dat hij zich geen fouten kon veroorloven, want concurrenten als Jan Cornet, Luc Moelants en Karin Van Linden zouden die wel eens genadeloos kunnen afstraffen. De 24 deelnemers kregen een mooie, maar uiterst moeilijke partij voorgeschoteld.

In de eerste vier beurten werden telkens alle letters weggespeeld. In de eerst beurt gebeurde dat met MISTBEL, en wat later met GLASDOEK. Marc Seghers, wedstrijdleider van dienst, bakte het bruin toen hij BROWNIES uit het zakje haalde. Alleen lekkerbek Susan Geens had dat opgemerkt. Gelukkig werd met ZOETSTEN toch ook iets geserveerd voor de modale scrabbelaar. In de achtste beurt liet Jan Cornet zich even opmerken met de solo EREHAAG. Voor het overige was het niet echt Cornets dagje. Net voor de pauze zou een plakker-scrabble NEERHALEN de percentages van de meesten nog meer de dieperik injagen.  Jan De Ridder leidde aan de pauze. Odrada Van de Vliet en Luc Moelants bekleedden de tweede, respectievelijk derde plaats.

In de tweede wedstrijdhelft was de scrabble CORVEEDEN ondanks hard zwoegen voor velen onbereikbaar. Het grote aantal scrabbles maakte niet echt snel een einde aan de wedstrijd. In totaal dienden 21 beurten afgewerkt te worden vooraleer de eindscore van 1108 punten werd bereikt. 

Scrabblecoryfee Jan De Ridder

Jan De Ridder won de wedstrijd overtuigend. Zelden zal Jan meer dan 100 punten prijsgeven, maar in deze wedstrijd was dat anders. Met 994 punten bleef hij net onder de 90%-grens. Het was Luc Moelants die de grootste weerstand had geboden. Hij werd tweede met een eindtotaal van 841 punten. Suzanne Geens verzamelde 824 punten en werd hiermee verrassend derde. Met deze overwinning zorgde Jan zelf voor de kers op de taart. De leider in de ranking won in 2011 de seizoensranking, het individuele A-kampioenschap én de regionale titel.

MISTBEL : mistklok die om de minuut moet geluid worden door schepen
GLASDOEK : soepele zeer doorzichtige kunststof, gebruikt voor afdekking
BROWNIE : vierkant bruin koekje met chocolade en nootjes
CORVEEEN : hard werken