Scrabblenieuws

3 juni 2011

Tonny Schellens overleden

Op donderdag 2 juni overleed Tonny Kuijlaars-Schellens (°1936). Als inwoonster van Geldrop was ze aangesloten bij scrabbleclub A-stijger Veldhoven. Haar leeftijd hield haar niet weg van scrabbletoernooien. De liefde voor dat spel en de leuke contacten maakten dat ze zoveel als mogelijk aanwezig wou zijn op activiteiten van haar club en het NTSV. Acht deelnames op de laatste vijftien interclubs vormen daarvan het bewijs.   

Tonny Schellens tijdens de 24-urenscrabble
(foto J-M Daems)

Op 2 en 3 januari 2010 maakte Tonny deel uit van de groep die in Tessenderlo in een scrabblemarathon acht partijen speelde op 24 uren. Ze was de oudste deelneemster. Ze doorstond die proef met verve, en kreeg na afloop als extra opgave mee om met haar auto door een dikke laag sneeuw de weg naar huis af te leggen. Na een urenlange tocht belde ze mij om aan te geven dat ze "goed thuis geraakt was, en dat ze de scrabblemarathon bijzonder gesmaakt had en er een volgende keer zeker opnieuw wou bij zijn". 't Zal helaas niet meer kunnen...   

Na de interclub in Lede verklaarde Jan de Kruiff: "Ik denk dat Tonny's clubgenote Christine Feijen met haar fraaie derde plaats een hommage aan Tonny heeft gebracht. Tonny was een fantastische vrouw die altijd de zonzijde van het leven bleef zien. Zij was het cement van de fijne clubgeest van Aanlegstijger Veldhoven".

Aty Diemer-Hagenouw, voorzitster van Aanlegstijger: "Tonny was onze penningmeester en ze deed dat voortreffelijk. Samen met Ady en mezelf maakte Tonny deel uit van een driekoppig damesbestuur, en we werden in de loop der tijd dikke vriendinnen. Je begrijpt dat het overlijden van Tonny voor onze club, maar speciaal voor het bestuur een harde slag is".