Scrabblenieuws

16 juli 2008

Driegelinck na Donckerwolcke

Op de interclub te Rotterdam stond Martine Driegelinck van Quercus Ronse even in de belangstelling toen haar bij lottrekking een prijs werd toegewezen. Martine is nog niet echt goed gekend in de scrabblewereld, maar daar zal allicht snel verandering in komen. Na het wegvallen van Mitt Donckerwolcke als penningmeester van het NTSV, toonde Martine zich bereid om die functie over te nemen. Eén ding is zeker: haar studies en haar beroepservaring maken dat zij haar taak met kennis van zaken zal aanpakken. Martine studeerde 27 jaar geleden af aan de KULeuven, en is naar verluidt Corporate Consolidation Manager bij Omega Pharma nv. Het is de bedoeling dat de Algemene Vergadering die op zaterdag 26 juli in Sint-Niklaas zal plaatsvinden Martine zal benoemen tot NTSV-bestuurslid. Alleen een te beperkte opkomst van de effectieve leden zou de benoeming nog even kunnen uitstellen.

Duplicate scrabble op de Nederlandse televisie

Helaas zijn steeds minder mensen te verleiden tot een potje scrabble, en kampen sommige clubs met een ledentekort. Dan maar een wervend artikeltje publiceren in een plaatselijk krantje, en de lezers oproepen om zich te laten inwijden in het duplicate scrabbelen, zo besloot Arendsoog Amsterdam. En zo geschiedde. Het tekstje trok onverhoopt de aandacht van televisiemakers, en die besloten om op het onderwerp te springen en er "iets" mee te doen.

Yvon Jaspers, een bekende Nederlandse snoet, gaat langs bij Arendsoog Amsterdam om het scrabbelen volgens de duplicate-methode onder de knie te krijgen. Op donderdag 17 juli tussen 20u30 en 21u15 toont de KRO hoe het haar verging. Afstemmen dus op Nederland 1, en kijken naar de derde aflevering van "Nederland te koop".

6 juli 2008

Champagne voor Hedwig Clymans

De inhoud van de scrabbleblogs die ik publiceer, vindt niet voor 100% zijn oorsprong bij mij. NTSV-leden dragen soms onderwerpen aan, bezorgen mij uitslagen van wedstrijden waarop ik niet aanwezig was, sturen me foto's door, laten inhoudelijke correcties aanbrengen, en maken mij soms attent op typ- en andere stelfouten. Dit alles komt het eindresultaat ten goede, en daar ben ik blij om. Een klein presentje mijnentwege mocht dan ook wel, zo vond ik.

Aan de 225 leden die deel uitmaken van de mailgroep werd een prijsvraag voorgelegd, nl. "Welke twee vrouwen zingen en springen in Tessenderlo op hoog niveau?". Het antwoord stond simpelweg vermeld in de voorbeschouwing op de interclub van Littera Tessenderlo: Kate Ryan is de bekende zangeres, en Tia Hellebaut de wereldkampioene hoogspringen. Beiden wonen in Tessenderlo. Alleen wie deelnam in Tessenderlo kon een antwoord insturen. Maar liefst 81 aanwezigen zijn opgenomen in de mailgroep, en 44 onder hen reageerden. Vier antwoorden waren foutief. Het lot zou bepalen wie de champagne in ontvangst zou mogen nemen. En de winnaar was........Hedwig Clymans, toevallig de vrouw die mij wees op een dt-fout in één van mijn laatste artikelen. De fles was haar van harte gegund.

Alleen al de idee dat ze die fles zou mogen
ledigen, maakte Hedwig enigszins tipsy.