Scrabblenieuws

30 oktober 2006

West-Vlaams kampioenschap

Op 28 oktober stond het eerste Regionale Kampioenschap 2006 op het programma. West-Vlaanderen beet de spits af. Het was NTSV-voorzitter Bertrand De Bouvere die in een ruim deelnemersveld van 51 koppen de titel in de wacht sleepte. Tina Verdonckt van Blanco Tielt eindigde als tweede. Een nulscore in de derde beurt hield haar van de overwinning. Bram Wydooghe van Syllabe Izegem scoorde met ASBORGEN een soloscrabble, en werd derde. Herman Vanackere van Die Score Brugge lukte een enig mooie solo in de allerlaatste beurt, waardoor hij op de eindmeet nog naar een vierde plaats jumpte. In totaal werden zes scrabbles op het bord gelegd. Er waren dus mogelijkheden genoeg voor de ervaren scrabbelaar om stevig uit de hoek te komen. De getrokken letters, de gelegde woorden, de gevonden scrabbles, solo en soloscrabble, de niet-gevonden hogere zetten vind je hier. De zeven die zich kwalificeerden voor het Interregionaal Kampioenschap:

1. Bertrand De Bouvere / Ypsilon Heist / 941
2. Verdonckt Tina / Blanco Tielt / 924
3. Bram Wydooghe / Syllabe Izegem / 915
4. Herman Vanackere / Die Score Brugge / 896
5. Deprez Monique / Blanco Tielt / 895
6. Debacker Jef / Blanco Tielt / 873
7. Boussery Pasquinel / Blanco Tielt / 853


West-Vlaams kampioen

De sterkste drie spelers per club bepaalden de clubuitslag. Blanco Tielt was met vier spelers in de top zeven de beste club, gevolgd door Syllabe Izegem en Zeekant Oostende.

Op 18 november 2006 staat het Nederlands Kampioenschap op de agenda. Rekening houdend met het feit dat Minerva Terneuzen ophield te bestaan, telt Nederland vier NTSV-clubs en wordt de ganse natie als één regio aanzien. De provincies Vlaams-Brabant (incl. Brussel), Limburg, Oost-Vlaanderen en Antwerpen houden hun Regionaal Kampioenschap pas in de maand december.

21 oktober 2006

Anne Cardyn ruilt Vinding voor Verba

De Leuvense Anne Cardyn heeft ervoor gekozen om voortaan uit te komen voor Verba Rotselaar. Voorlopig nog als administratief lid, maar vanaf 1 januari 2007 kan ze op interclubs effectief punten helpen vergaren voor haar nieuwe club. Anne is een trouwe bezoekster van de rankinginterclubs. Ze was aanwezig op twaalf van de laatste vijftien wedstrijen en staat in de ranking op een 124e plaats. Haar score van 71.30 RP is goed voor een B1-klassering. Verba Rotselaar was in 2006 slechts driemaal met minstens drie leden aanwezig op interclubs. De club speelde dan ook een bescheiden rol in het clubkampioenschap. De overstap van Anne Cardyn naar Verba zal de club gewis versterken. Erna Dils en Chris Dehoperé, ook veel geziene gasten op interclubs, zullen samen met Anne in 2007 de sportieve prestaties van Verba wat meer in de verf gaan zetten. Succes dames!

5 oktober 2006

Op stapel staande handige woordenlijsten

Op 5 oktober werden alle clubverantwoordelijken op de hoogte gebracht van de op stapel staande uitgave van hulplijstjes, en dit n.a.v. de ingebruikneming van de SWL2007. Heuglijk nieuws! Oordeel zelf:

"In september heeft de Raad van Bestuur de leden en clubs geïnformeerd over de verschijning van de nieuwe SWL 2007. Zoals bekend is de ledenprijs slechts 9 euro, moeten de bestellingen per club vóór 15 oktober binnen zijn en moet de betaling tijdig op de rekening van de penningmeester zijn gestort. De uitlevering vindt dan plaats op 11 november, na afloop van de interclub in Mortsel.

Naast de SWL zal ook weer KORTWEG – het bekende hulpboekje voor de probleemwoorden – te koop worden aangeboden. Het boekje omvat nu 24 pagina’s, waarin opgenomen zijn: alle twee- en drieletterwoorden, C-woorden met 4 en 5 letters, en alle woorden met de Q, X en Y (t/m 8 letters). De woorden met twee of drie probleemletters worden niet meer apart vermeld. De prijs is slechts 1,50 euro.

Ook de bekende drieletterwoordenlijst (dubbelzijdig bedrukt op stevig papier) is te verkrijgen. De prijs is € 1,00 per 10 exemplaren.

De Raad van Bestuur verzoekt de clubs hun bestellingen voor deze uitgaven zo spoedig mogelijk door te geven aan de penningmeester. Het bedrag van de bestelling dient liefst vóór 15 oktober, maar uiterlijk 22 oktober a.s. te zijn bijgeschreven op de rekening van het NTSV (zie briefhoofd). De bestelde exemplaren kunnen dan gelijktijdig met de bestelde SWL’s worden geleverd op 11 november.

De OTC heeft ook weer een verschillenlijst opgemaakt van nieuwe woorden (3 t/m 6 letters) en van alle weggevallen woorden. De OTC heeft zich voor de nieuwe woorden moeten beperken tot de woorden van 3 t/m 6 letters (1.568 stuks), vanwege het grote aantal nieuwe woorden (in totaal 5.749). Alle 1.643 weggevallen woorden worden wél vermeld. Per vooraf bestelde en betaalde SWL 2007 zal een verschillenlijst beschikbaar komen. Deze wordt tegelijk met de SWL’s uitgereikt.

Omstreeks 1 januari 2007 zal de SWL 2007 ook op aantallen letters (de 4- t/m 8-letterwoorden) uitkomen. De clubs die hiervoor belangstelling hebben, kunnen deze nu reeds schriftelijk reserveren via een bericht aan de penningmeester (per e-mail of per post). De prijs wordt vastgesteld op 10 euro. "